Headset och öronproppar

 
Stora kläder har jag alltid behövt, eller extra extra stora, rättare sagt. Något som jag alltid dragit storlek Small i är öronproppar. Får så ont om jag försöker mig på Medium.
 
Igår var jag på magnetkameraundersökning (av nacken), och det låter ju så fruktansvärt högt i den där apparaten att man är tvungen att ha öronproppar. Som tur var fanns det i S. Annars hade det inte varit särskilt skönt att ligga där med skav i öronen i dryga halvtimmen. Det räcker liksom med att det är trångt som i en French Hot Dog, där jag är själva korven. (Undrar förresten om de har kameror i olika storlekar, för ett år sen hade jag ALDRIG lyckats klämma mig in i den där lilla tuben!) 
 
Något som var kul med undersökningen var i alla fall att jag inte behövde oroa mig för att inte få plats i den tjusiga landstingsrocken som man måste ha på sig. Den var stor som ett tält. Ja, den var nog t o m större än själva tuben i magnetkameran! Tjoho! Att en landstingsrock kan skapa sådan lycka! Lika upplyftande som stunderna i provhytterna är numera.
 
Nåväl. Mina små hörselgångar har gjort att jag inte har kunnat använda headset, åtminstone inte standardvarianterna som inte kostar multum. Så nu när jag fått min nya mobil, var det med skepsis jag testade det medföljande headsetet. Har liksom 'torrtestat' det, utan att ha det inkopplat. Och lycka, igen, det skaver inte ett smack! 
 
 

Bästa apparna?

 
 
I dagarna byter jag ut min gamla Sony Ericsson mot en Iphone5. Så nu ska jag göra annat än att ringa och messa med mobilen.
 
Nu behöver jag er hjälp med att hitta de bästa apparna! Träning och kost så klart! Men också om allt annat som är praktiskt och roligt i vardagen - resor, tidtabeller, foto och tusen andra saker som jag ännu inte vet att jag saknar i mitt liv...
 
Mest angelägen är jag att hitta en App som hjälper mig att (börja) löpträna, som klarar att hjälpa mig att hålla reda på: "spring lätt i 3 minuter, gå rakt i 5 minuter, spring i 12 minuter". Typ. Alltså som talar
 
om för mig när det är dags att växla från det ena till det andra utan att jag behöver titta på klockan och hålla reda på tiden själv.
 

GBP

Jag har inte lyckats hitta några siffror på det, men visst är det så att inte alla som opererats lyckas gå ner och behålla sin vikt? Det finns t o m de som återfår sin gamala maxvikt? Och har jag förstått det rätt så är det inte en så stor andel som når BMI normalvikt?
 
Har jag förstått det rätt att det är så att de flesta går ner ca 75 procent av sin maxövervikt och att många av dem går upp 5-20kg på lite längre sikt?
 
Är det så här, ungefär, så är det ju himla bra resultat för GBP och andra fetmaoperationer som behandlingsmetod för bättre hälsa hos de som dras med (sjuklig) fetma! Även om var och en sogenomförde en viktoperation helst inte vill vara en av dem som inte minskar så mycket i vikt, eller ve och fasa, går upp nästan allt igen. Det är ju liksom inte därför man genomgår en fetmaoperation, det är ju ett ganska stort ingrepp.
 
Jag funderar lite på den bild av GBP-erfarenheter som skildras i bloggar. Jag läser ganska många bloggar och de har varit och är mig till stor hjälp i in vardag som opererad. Jag funderar en del på fördelningen av viktminskningsresultat i bloggarna generellt sett jämfört med de statistiska resultat (för visst finns det såna, även om inte jag har hittat dem?), och tänker att de som bloggar och fortsätter att hålla liv i sina bloggar är de som går ner åtminstone hälften av sin övervikt och de som lyckats nå BMI normalvikt fortsätter att blogga hela vägen fram till det resultatet och kanske en liten period till... 
 
...men de som är en av dem som inte går ner så mycket i vikt, den som kanske inte förlorar så mycket som åtminstone hälften av övervikten, hur ser deras tankegångar och erfarenheter ut? 
 
Jag vet inte varför jag tänker på detta, eller varför jag skriver om det. Kanske för att jag har anledning att fundera över vad resultatet av min GBP? Var kommer jag att landa i min viktnedgång? Vad är det jag gör och inte för att det blir just där? Jag har gått ner knappt hälften på väg mot normalvikt, till ett BMI under 30 har jag nu ca fem kg kvar. Kommer jag nå dit? Och om inte, hur kul kommer det då vara att fortsätta blogga? 
 
Jag är lite nyfiken på att läsa en studie som gjorts om de som inte nått så långt som de kanske hade hoppats på innan de beslutade sig för att genomgå en GBP, hur tänker de nu om sina resultat? Finns det något i deras erfarenheter som de som genomgår/kommer att genomgå en fetmaoperation kan lära oss av för att de opererades resultat, generellt sett, framöver ska bli ännu bättre än de är idag?