BMI under 30

Har nu kommit en bit under BMI 30. En magisk gräns, som var så viktig för mig att komma under, för då skulle det vara läge för invägning, inom sjukvården så att vikten journalförs. För när jag hållit en vikt under BMI 30 under ett års tid är det dags för en diskussion med läkaren gällande det eventuella behovet av en bukplastik. 
 
Starten på det där året skjuter jag nu framför mig, bara för att jag inte får ändan ur vagnen och ser till att få en vikt dokumenterad. Undrar vad min passivitet beror på... Lättja? Eller är det kanske så att kroppens estetik inte är viktig för mig längre? Oavsett vad, så ska jag nog se till att på en officiell vägning gjord. Jag vet ju inte nu hur angeläget det här är för mig i framtiden.

Äter annat

Mathållningen har verkligen blivit annorlunda, nu jämfört med innan jag flyttade. Det finns nästan aldrig något som är onyttigt hemma. Det blir grönsaker, grovt knäcke, ost :), keso, bär, någon gång naturell yoghurt, lite fisk och kyckling. Och riktigt mörk choklad. Och så kaffe med mjölk förstås. Och rött vin och vitt vin. Det sista ingår kanske inte i hälsosam kost.
 
Anledningen till att det alls blir vin är att jag har upptäckt att jag KAN dricka just vin. Först funkade det inte direkt efter operationen, eller alltså under de först månaderna efter operationen. Sen blev jag överkänslig mot kolhydrater. Och skippade då all alkohol. Långsamt upptäckte jag att vin funkar, men med öl och typ likör är det helt kört. 
 
På det stora hela mår jag rätt så gott på det jag äter.
 
I helgen ska jag dock hem till maken. Och äta det som finns där. Och en sked tårta blir det nog. Får se om jag knockas av den...

En annan identitet

Har mött en för mig ny kull studenter idag. Det är den första gruppen som inte har mött mig som tjock och fet, som inte har någon minnesbild av mig som jag såg ut förr.
 
Undrar hur de definierar mig, hur de benämner mig när de talar om mig sinsemellan? 'Du vet, hon den där...'? Inte tjocka. Kanske stränga, glada, kloka, petiga..?