Att planera måltider. Eller inte.

Idag är det en sån där dag då jag inte planerat ett smack vad jag ska äta. Och så blir det därefter. Hittills ser det ut så här:
  • Frukost kl 6: 3 skivor flatbröd med rökt skinka. (Gott, mättande både för stunden och i längden.)
  • Mellanmål kl 9.30: En näve blandade naturella nötter. 
Och fram till kl 18, då jag kommit hem från jobbet, kommer jag nog att äta (för det är vad jag råkar ha tillgång till):
  • 2 Alévo proteinbar
  • 3 hg keso
Det ser ut som att jag behöver äta en frukt och massor av grönsaker ikväll.
 
 
 

Lagom portion. För en måltid i alla fall.

Har precis hämtat dagens lunch från restaurangen här på jobbet. Kolja med bacon- och musselså samt kokt potatis. Och en låda sallad (mest bönor och linser, för proteinets och mättnadens skull). Jag tänkte att maten räcker till lunch både idag och imorgon, och kanske också till ett mellanmål innan jag åker hem idag. Men tji fick jag! Potatisen var som en parodi på skolbespisningen för 40 år sedan - smaklös och med "skinn". Såsen var vattnig och smakade inte mycket den heller. fast jag hittade åtminstone EN mussla. Fisken var dock fin, kolja var det. Med lite salt på smakade den ok.
 
Så nu äter jag kolja. Skippar både sås och potatis. Och bönsalladen sparar jag, får se om den går åt innan jag åker hem idag (behöver fylla på med lite vettig energi, resan hem tar två timmar, och jag vill ju inte falla för några onyttiga frestelser under tiden) eller om den får bli morgondagens lunch...

Piggare

Sen lång tid tillbaka har jag varit fruktansvärt trött, sovit upp till tolv timmar per dygn. Det är ganska opraktiskt, hinner ju inte med så mycket om dagarna, det är ju en halvtidstjänst som går åt till det extra sovandet. 
 
De senaste dagarna har jag emellertid varit piggare. Fasligt trött på kvällarna och somnar tidigt, men vaknar alert  tidigt om morgnarna. så skönt!
 
Vet inte om det beror på viktnedgången, kanske gör det det. Dels att jag har färre kilon att släpa runt på (det måste ju har varit tröttande), dels att jag har minskat både astma och blodtrycksmedicineringen ganska rejält. 
 
Det känns som att mitt gamla jag börjar hitta fram till livet igen!