Kamerun!

Jag fick stipendiet så nu förbereder jag resan. Är borta i tre veckor från Lucia till Trettonhelgen. Hittills har jag påbörjat vaccinationsprocessen (gulsot och fjärde polion är tagen), sen är det kolera, malaria och ev meningokocker kvar att få.
 
Kläder håller på att ordna sig också. Jag har ju ingen sommargarderob som passar eftersom jag minskat 1-2 storlekar sen i somras, en sommar som var mager i garderoben pga den stora viktminskningen sen sommaren innan. Häromdagen var jag inne på Kappahl, skulle köpa mig en ny bh. Och så var det rea på sommarkläder. Jag fyndade massor av överdelar som kostade mellan 50 och 250 kronor. Och när jag skulle betala fick jag veta att det var halva reapriset som gällde! Timing! Nu är det byxor och kjolar som ska fixas, tänkte att jag syr om gamla för stora byxor, köper tyg och syr mig åtminstone två par lösa svala bysor med enkel resår i midjan, det ska väl även jag klara, jag som inte har särskilt mycket tålamod med pillejobb.
 
Flygbiljetter är bokade, har tur och fick turer där jag inte behöver sitta vaken och vänta på en flygplats några timmar mitt i natten. Och bara en mellanlandning med planbyte på vardera resan! 
 
Tiden i Kamerun startar jag med ett par dagars ledigt tillsammans med en kollega, någonstans vid kusten, för att sedan sätta mig in i arbetet i en organisation som arbeter med ungdomar, mest flickor, vad gäller självständighet, utbildning, sexualupplysning, aborter, tonårsgraviditeter och hiv. Jag ska undersöka möjligheter för studenter på det utbildningsprogram jag jobbar i att göra sina examensarbeten där. Passar bra att jag åker under just den här tidsperioden eftersom vi nu har sex studenter som gör sin praktik där. Kanske blir det så att jag firar jul och nyår med mina studenter! Om de vill fira med sin lärare...

Nya livet...eller inte...

Bestämde mig för att när jag har lägenheten i Staden skulle jag starta upp mitt gym-medlemskap igen. Kollade in pass-schemat på Medley nyss, såg ett vattengympapass (ett sånt där lugnt, som mest är som yoga) som lockade ikväll, och ett EasyLine på söndag och ett cykelpass på måndag. Lagom blandning.
 
Så jag slog numret till Medley, för att starta upp en ny månad och ville ha pass redan första dagen - är ju smålänning, tryckte mig fram på 1:or och 2:or allt enligt instruktionerna, väntade länge eftersom det "det just nu är många som ringer, vi tar emot ditt samtal så snart vi kan". Och precis när de svarade kom jag på. Att jag är mitt i en flytt. Att jag inte vet var jag har min baddräkt. Och ett vattengympapass utan baddräkt är inte bra, tror jag.
 
Så jag la på mitt i "Välkommen till Medley, det är Lina, vad kan jag hjälpa...".
 
 
 
 

Det börjar likna ett hem

 
Så där, ytterligare en sak på plats - hallmattan! Och i bakgrunden skymtar soffan som jag for till Ikea och titta lite närmare på, klev in på fyndet, och där stod den, precis den som jag ville ha. Fast till bara halva priset! Tjohoo! Handla, pussla in soffa m kuddar och andra Ikea-fynd (som t ex halvmattan) i min tack och liv stora bil.