Gdynia, Sopot och Gdansk

Imorse steg vi av färjan i Karlskrona efter vår tur till Gdynia/Gdansk. Och innan kl 10 i förmiddags var jag på jobbet. En lagom lång tur. De av oss som inte bor i Stockholm eller Göteborg är annars inte vana vid att kunna dra ut på ett par dagars kryssning utan att lika lång tid ska gå åt till att ta sig fram och tillbaka till hemmahamnen. 
 
Jag vet inte varför jag aldrig åkt den här turen förut. Kanske för att en tur till Polen låter så...tråkig, att det låter som att...båten skulle vara mest ett fraktfartyg, att det inte skulle finnas något värt att se eller värt att göra i Gdynia/Gdansk...
 
Men. Båten var helt ok, som vilken StenLine-båt som helst. Bra mat. Fräscha hytter. Helt ok spa med hur många sorters behandlingar som helst att välja mellan. Och billigt. Det är väl det där med tillgång och efterfrågan. Vi betalade 1080,- för båtresa t o r, hytt, frukostbuffé, spa i 2 timmar samt guidad tur (med duktig guide) i Gdynia, Sopot, Gdansk. Alltså 1080,- för oss båda tillsammans.
 
Gamla stan i Gdansk var mysig, med mängder av restauranger. Vi åt typisk polsk mat, ganska tung iofs men mycket vällagad och vacker. 
 
Det är en tur som jag kommer att göra om, med andra guidade utflykter, finns en del att välja mellan.

Kommentera här: